Vuoden 2019 saldoa (19.)

Vuoden 2019 saldoa (19.)

Joulu ja uusi vuosi ovat käsillä, eli vuosi 2019 lopuillaan. Kuinka nopeasti tuntuu millenium kadonneen historiaan!

Edellisen blogini jälkeistä päättymässä olevan vuoden hieman yli puolen vuoden jaksoa tarkastellessani mieleeni tulee että kesäkuu merkitsi elämää Suur-Saimaalla, Kyläniemessä. REIM Group Road Show 2019, eli kiertue konsernin toimitusjohtajan kanssa jokaisella 13 toimintapaikkakunnalla tapaamassa hienoa asiantuntijahenkilöstöämme, saatettiin onnistuneesti loppuun, päätöksen tapahtuessa 13.6. Tampereella.

Kyläniemessä vieraili muutamia ystäviämme. Juhannusta vietettiin jo perinteisesti Kyläniemen Timolassa jälleen kivoissa merkeissä tutun porukan kanssa. Kesäkuun loppupuolella puolestaan tänä vuonna Enonkoskella Suomen ja Venäjän kesämökeillä kiertävä kaveriporukan vuotuinen yhteiselo, keskusteluineen ja ajatuksineen elämästä.

Heinäkuussa omankin kesälomani alettua meillä oli ilo saada portugalilaiset ystävämme vieraiksemme 3.-7.10. Helsinki, Tukholma, Lappeenranta ja Suur-Saimaa varsinaisina näyttämöinä.

13.-14.7. osallistuimme neljän pariskunnan jo XII vuotuiseen tapaamiseen Saimaalla, 16.-18.7. olimme suomenruotsalaisten ystäviemme kesäpaikassa Raaseporin Tammisaaren Snappertunassa, josta teimme myös päivän kesäretken Tammisaareen, Kemiönsaareen ja meille aivan uuteen Högsåran saareen. 19.7. meillä oli Lappeenrannassa ystäviä vieraina Helsingistä. Seuraavana päivänä olimme jo Kyläniemessä toisten ystäviemme huvilalla heidän uuden tenniskenttänsä avajaisissa. 27.7. olivat italialaiset viinit italialaisten viininviljelijöiden mukana ollen viininmaistajaisten kohokohtana Kyläniemen pohjoisrannalla Pieniniementiellä, ja 29.7. meilllä oli vieraita omassa Kyläniemen Munkinrannassamme. Heinäkuukin elettiin kuin siivillä.

Elokuun myötä ravustuskautemme tuloksia nautimme Kyläniemen Munkinrannassamme 3.-4.8. ystäviemme kanssa. 10.8. Italian Piemontesta tällä kertaa saapuneiden viininviljelijöiden kanssa vietimme mukavia hetkiä pohjoisrannalla ystäviemme huvilalla. 14.-15.8. isännöin jokakesäistä meidän kolmen opiskelukaverin tapaamistamme, joka kiertää vuosittain jokaisen vapaa-ajan huvilalla, kun 15.-16.8. seurasi heti perään konsernihallituksemme varsinaisten jäsenten seminaari yrityksemme kasvustrategiasta Suur-Saimaan rannalla. Elokuu sisälsi vielä turneen Viron historiaan 19.-21.8. neljän asiantuntevan matkalaisen joukolla. Otepää ja erityisesti Setumaa avasivat salaisuutensa, Euroopan neljänneksi suurinta (Saimaan jälkeen) Peipsijärveä unohtamatta. Elokuu sisälsi vielä Lappeenrannan Kerhon vuotuisen rapujuhlankin Lappeenrannan Upseerikerholla. Elokuun lopulla Jyväskylässä vietettiin jälleen onnistuneesti REIM Groupin XXIX henkilöstöpäiviä 30.8. pitkälle toista sataa olevan ammattilaisjoukon kanssa, jota tapahtumaa edeltävänä päivänä kokoontuivat ryhmän avainhenkilöt Jyväskylään, ja jo tätä edellisenä päivänä konsernihallituskin oli kokoontunut Jyväskylässä.

Syyskuun myötä oltiin siirrytty syksyyn. Blogien kirjoittaminen osallani aktivoitui. Kirjoja olin lukenut pitkin vuotta, ja vuoden päättyessä tätä kirjoitttaessani saatan todeta että vuoden kirjasaldo on 23 hyvää kirjaa, joista kaksi englanninkielisiä. Perinteinen kolmen pariskunnan kiertävä syystapaaminen, tällä kertaa Puumalan Lintusalossa Nestorin rannassa ja Puumalan Sahanlahdessa, elettiin läheisessä hengessä 7.-8.9. Syyskuussa nautimme myös emoyhtiömme Lappeenrannassa työskentelevien kanssa Lappeenrannan Upseerikerhon ravintolassa Lappeenranta 370 vuotta juhlamenun. Syksyn myötä työtapaamiset lounaineen niin Lappeenrannassa, kuin muuallakin, eniten Helsingissä, lisääntyivät. Työtä, työtä, työtä, mutta hyvissä merkeissä, hyvien ja osaavien työkavereiden kanssa.

Lokakuu toi tullessaan matkan 2.-9.10. Lontooseen, jossa 3.-6.10. osallistuin puolisoni ja ystäväpariskuntamme kanssa ainoina suomalaisina yli kahdenkymmenen eri kansallisuuden joukossa Great Britain Grand Chapitre Chaine des Rotisseurs tapahtumaan, jonne minut ja meidät oli kutsunut Iso-Britannian Bailli Délégué Philip Evins. ”Once in a lifetime” tapahtuma kaikkinensa neljän päivän aikana. Ohjelma oli unohtumaton, päättyen illalliseen Tower of Londonissa.

18.10.-8.11. olin puolisoni kanssa Espanjan mantereella Costa del Solin Benalmádenassa. Tuo ajanjakso on varmasti kaikkein kiireisin yli 30 vuoden Espanjan elomme ajalta. Onneksi laajakaistayhteydet ja nykyaikainen ICT-tekniikka mahdollistavat töiden hoitamisen ympäri maailmaa. Tapasimme myös valtavan määrän ystäviä noina päivinä.

Marraskuu merkitsi konsernimme yhtiöiden budjettihallitusten 2020 kokouskierrosta, sisältäen myös 21.-23.11. päivät Helsingissä, kun ensin konsernihallitus kokoontui, ja seuraavana päivänä vietettiin jo ryhmämme XXXI Avainhenkilöiden päiviä (avec) Helsingissä. Tuo päivä huipentui illalla ravintola Savoyssa järjestettyyn Grand Dinneriin, huomionosoituksineen.

Kun loppuvuoteen vielä lisää REM-vuosiseminaarimatkan 27.-29.11. Unkarin pääkaupunkiin Budapestiin, jossa tilaisuudessa myös ystäväni Miklos Nemeth kävi kertomassa maansa kiinteistöalan kuulumiset, ja kohta perään 4.-7.12. tapahtuneen pikkujoulumatkan ikuiseen kaupunkiin Roomaan, saatoin todeta että jälkimmäinenkin vuosipuolisko oli ollut kohdallani lähes läkähdyttävä. 21.12. Lappeenrannan Kerhon Tuomaan päivän juhla sitten jo perinteisesti toteutti siirtymisen joulun aikaan.

Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2020 toivottaen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *