Benalmádena, Ruka, työtä, työtä ja työtä, kirjojakin keväässä … (17.)

Benalmádena, Ruka, työtä, työtä ja työtä, kirjojakin keväässä … (17.)

Tammikuun Meksikon matkan jälkeen työ oli keskiössä. Maalis-huhtikuussa 18.3.-4.4. olin Espanjan mantereella Benalmádenassa. Ystävien tapaamista, uusia paikkoja, kirjojen lukua, töidenkin hoitamista valokuitu- ja puhelinyhteyksin, rentoutumista kävellenkin. REIM Groupin yhtiöiden tilinpäätöshallitusten kokoukset. Pääsiäisviikkoa (16.-22.4.) perinteisesti Rukalla viettäen. Ystäviä tavaten. Ravintola Kuksa ja poronkäristys, Royal Rukan Lappi-pöytä ja pisteenä iin päällä ravintola Peakin pääsiäismenu á la Pekka Terävä, mestarikokkikaverini orkesteroidessa erinomaisen gastronomisen kokonaisuuden, jonka nautimme hyvässä ystäväporukassa. Pitkän perjantain sherrylammas uutena kokeiluna omalla mökillä ei mennyt aivan nappiin, mutta saimmehan taas uutta kokemusta. Säät suosivat.

Eduskuntavaalien (14.4.) tuloksia jännitettiin. Lappeenrannasta meni sentään neljä kansanedustajaa läpi. Mielenkiintoista seurata mitä hallitusneuvottelut tuovat mukanaan.Ystävämme Seija Turtiainen jättää eduskunnan 29 vuoden jälkeen, toimittuaan Suomen Keskustan merkittävänä taustavaikuttajana. Vuodesta 1990 alkaen. Ensin lainsäädäntösihteerinä, eduskuntaryhmän lakimiehenä ja vs. pääsihteerinä. Nykyisin eduskuntaryhmän pääsihteerinä. Vapulta Seija siirtyy eläkkeelle, ajatuksena mökkeillä ja mummoilla. Hänen puolisonsa Vesa Turtiainen oli 1970-luvun lopulla minua edeltäen Liberaalisen Nuorisoliiton pääsihteeri. Seijasta oli Helsingin Sanomissa (HS 20.4.) hyvä sivun juttu otsikolla ”Suorapuheinen keskustavaikuttaja”.

Brexit … mitä siitä oikein sanoisi. Typeryyttä, jossa kaikki häviävät. Kansanäänestys tapahtui aikanaan saduista. Ei tosiasioista.

Takana olevana perjantaina (26.4.) 17 REIM Groupin yhtiön yhtiökokoukset ja hallitusten järjestäytymiskokoukset. Niiden jälkeen Suur-Saimaan keskelle Kyläniemen rauhaan. Jäät edessämme olevalta selältä olivat lähteneet. Samoin Lappeenrannasta lähtiessämme kaupunginlahti oli täysin vapautunut jäästä. Kesää valmistelevia toimia Saimaan rannalla. Formula 1 osakilpailua tulee seurattua Azerbaidzhanin Bakusta. Roman Schatzin kirja ”Asevelipuolet” (Gummerus 2017, 250 sivua) on aivan loppusuoralla. Mukavaa luettavaa eroista ja samankaltaisuuksista suomalaisten ja saksalaisten välillä, historiastakin.
***
”Diplomaatti on henkilö, joka toivottaa sinut helvettiin niin tyylikkäästi, että itse asiassa jäät odottamaan matkaa.”  – Caskie Stinnett 

***

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *