Syksyn ja talven myötä jouluun ja uuteen vuoteen (15.)

Syksyn ja talven myötä jouluun ja uuteen vuoteen (15.)

Työtä, työtä, työtä. Edellisen blogini Kiinan ja Espanjan (sekä Marokon) matkojen jälkeen vielä työmatkat Roomassa (28.-30.11.) ja Salzburgissa (5.-9.12.). Uusia asioita, uusia ihmisiä. Life long learning. Kotimaassa useammassa eri kaupungissa käynnit. Viimeksi viikonloppu 14.-16.12. elävässä joulunaluksen Helsingissä. Hotellimme St. George www.stgeorgehelsinki.com yllätti enemmän kuin positiivisesti. Sitä voi suositella, samoin kuin ravintola Copas y Tapasia, www.copasytapas.fi  Kiitos ystäville ja uusille ystäville, joita Helsingissä tapasimme! Elämän suola on ihmisissä. Uusi kirjasto Oodi oli tutustumisen arvoinen ja viereisessä Musiikkitalossa oli kiva istahtaa ja katsella ympärilleen. Kämpin baarissa ystäviä myös vuosikymmenten takaa tavatessa tuli mieleen sanonta ”small world”. Food Market Helsinki Keskusta (entinen Stockmannin Herkku) näytti sekin pelittävän hyvään suuntaan …

Junalla matka kotikaupungistamme Helsinkiin sujuu mukavasti kahdessa tunnissa (naapurissamme myös olevaan Pietariin peräti yhdessä tunnissa ja 27 minuutissa). Etäisyydet menettävät merkitystään, jota vielä vauhdittaa tietotekniikan kehitys.

Silti me kaikki tarvitsemme rauhaa, omaa aikaa, joka väliin itselle tuntuu olevan ”luksusta”. Kun tätä kirjoittaessani työpäiväni on takana ja Tuomas J. Trio featuring Manuel Dunkelin vastikään ilmestynyt ”Megetme” levy tuo sujuvaa jazzia kodin ilmapiiriin ei voi kuin rauhoittaa mieltään. Vielä kuluva viikko töissä pitkin työpäivin maaliin. Jokavuotinen Lappeenrannan Kerhon Tuomaan päivä eli 21.12. sattuu tänä vuonna ensi perjantaille. Silloin lausun noin sadalle viidellekymmenelle kerhoveljelle avaussanat Lappeenrannan Upseerikerholla juhlassamme, joka siirtää meidät joulunaikaan perinteisen ja ohjelmallisen illan myötä. Iltana jolloin tätä kirjoitan, ja jonka pääsääntöisesti omistan lukemiselle musiikin kera, aion katsoa viimeisen kolmannen osan erinomaisesta ”Perienglantilainen skandaali” minisarjasta. Brexitin kanssa sarjan nimellä ei ole mitään tekemistä, vaikka se tuohonkin aiheeseen sopisi hyvin.

***
”Meillä ei ole oikeus kuluttaa onnea ilman sen tuottamista, kuten meillä ei ole oikeutta kuluttaa vaurautta ilman sen tuottamista.” – Kirjailija George Bernard Shaw  (1856-1950)
***

Rauhallista Joulua ja Onnellista sekä Menestyksellistä Uutta Vuotta 2019 toivottaen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *