Ystävänpäivänä 14.2.2018 (2.)

Ystävänpäivänä 14.2.2018 (2.)

Viime lauantaina 11.2. olin toisessa kaupungissa Suomessa syntymäpäiväjuhlissa jotka olivat myös hääjuhlat, alkaen vihkimisellä. Oli hienoa kokea ja nähdä ihmisten onnea. Ystävien iloitessa ympärillä. Maailmassa on paljon hyviä asioita.
***
Käsillä oleva viikko alkoi Japanissa kansallispäivän vieton päivänä maanantaina 12.2., kun myös edeltävä sunnuntai oli kansallispäivä (Kenkoku-kinen no Hi). Oli mukava lähettää Tokioon, ehkä maailman suurimpaan 36 miljoonan asukkaan suurkaupunkiin, hyvälle ystävälle terveisiä ja saada palautetta. On ilo omata ystäviä eri puolilla maailmaa. Se avartaa meidän jokaisen näkemystä yhteisestä maapallostamme, ja elämästä yleensä.

Sama koskee Yhdysvaltoja, jossa ystävät viettivät maanantaina Lincolnin päivää ja tänään keskiviikkona 14.2. Ystävänpäivää. Kuten me Suomessakin. Tässä yhteydessä toivotan jokaiselle lukijalleni hyvää Ystävänpäivää, samoin kuin jokaiselle ystävälleni!
***
Tänään ystävänpäivänä Lappeenrannan Upseerikerhon ravintola avautuu (perinteisen lounaan lisäksi) á la carte ravintolana. Toivotan kaikille vastuutekijöille onnea ja tulen itsekin käyttämään uusia palveluja jo avajaispäivänä.

Ravintola Wolkoffissa on myös tapahtunut sukupolvenvaihdos, josta ystävänpäivänä Etelä-Saimaassa oli hyvä toimituksen juttu, samoin kuin  Upseerikerhon ravintolasta. Wolkoffia voin pitää omana ”kantapaikkanani”, ja myös sen viinikellari on tullut tutuksi. Nuorille osaaville ravintolan vetäjille toivon myös menestystä, ja yritän pitää siitä omaltakin puoleltani huolta.

***

Talvi on ollut töissä enemmän kuin kiireinen. Pitkiä päiviä. Mutta myös lukuisia hyviä, haasteellisia hetkiä, osaavien positiivisten ihmisten kanssa töitä paiskien.

Sentään kaksi kertaa on tänä vuonna elokuvissakin ollut mahdollisuus käydä. Molempia elokuvia voin myös suositella. ”Synkin hetki” (Darkest Hour, 2017, Iso-Britannia) piirtää erinomaisen kuvan Winston Churchillin vuodesta 1940. Gary Oldman ei turhaan tuosta roolista kumartanut Golden Globea. Elokuvan on ohjannut Joe Wright.  ”The Post” (2017, Yhdysvallat) puolestaan on Steven Spielbergin ohjaama Tom Hanksin ja Meryl Streepin tähdittämä historiallinen jännitysnäytelmä. Vapaan lehdistön, median, merkitys tulee selväksi. Takuuvarma hyvä elokuva.

***

”Always do your best. What you plant now, you will harvest later.”  – Arabic proverb

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *